Πώς η Μαγνητική Θεραπεία και η τεχνολογία Αρνητικών Ιόντων μπορούν να μειώσουν τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι ένας όρος ομπρέλα που κυριολεκτικά σημαίνει φλεγμονή των αρθρώσεων. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι, εκ των οποίων η συνηθέστερη είναι η οστεοαρθρίτιδα.

Ένας στους δύο ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών παρουσιάζει στοιχεία στην ακτινογραφία σχετικά με την οστεοαρθρίτιδα, κατά την οποία ο χόνδρος που προστατεύει τα άκρα των οστών εξασθενεί και απομακρύνεται. Αυτό προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση στην οποία το υποκείμενο οστό διογκώνεται και ο χώρος της άρθρωσης στενεύει. Τελικά, τα άκρα των οστών μπορεί να τριφτούν μαζί, προκαλώντας αυξανόμενο πόνο, δυσκαμψία και παραμόρφωση. Οποιεσδήποτε αρθρώσεις μπορούν να επηρεαστούν, αλλά συνηθέστερο είναι στις μεγαλύτερες αρθρώσεις που φέρουν το βάρος όπως οι γοφοί, τα γόνατα και η σπονδυλική στήλη.

Οι επιλογές θεραπείας είναι περιορισμένες

Μέχρι πρόσφατα, οι συνήθεις θεραπείες πρώτης γραμμής για τον πόνο της αρθρίτιδας ήταν η από του στόματος παρακεταμόλη ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη. Η παρατεταμένη χρήση τους αποθαρρύνεται τώρα λόγω ανησυχιών ότι η παρακεταμόλη και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Η μακροχρόνια χρήση των μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φαρμάκων περιορίζεται επίσης από τις εντερικές παρενέργειες τους και τους κινδύνους των πεπτικών ελκών.

Καθώς τα παυσίπονα από το στόματος δεν είναι πλέον στην μόδα, οι τοπικές κρέμες και τα τζελ κερδίζουν δημοτικότητα, όπως και οι φυσικές προσεγγίσεις, όπως η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και η χρήση μαγνητικής θεραπείας για τη μείωση του πόνου και την επούλωση της θεραπείας.

Έχω χρησιμοποιήσει μαγνητική θεραπεία για πάνω από είκοσι χρόνια και βρήκα προσωπικά οφέλη από τη χρήση ενός βραχιολιού Trion: Z που παράγει τόσο μαγνητικό πεδίο όσο και αρνητικά ιόντα.

Dr Sarah Brewer
MSC (NUTR MED), MA (CANTAB), MB, BCHIR, RNUTR, MBANT, CNHC, FRSM