Πώς η Μαγνητική Θεραπεία και η τεχνολογία Αρνητικών Ιόντων μπορούν να μειώσουν τον πόνο του γόνατος

Ο πόνος στο γόνατο είναι μια από τις πιο κοινές συνθήκες για τις οποίες οι άνθρωποι αναζητούν ιατρική συμβουλή. Υπολογίζεται ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες επηρεάζεται και οι αριθμοί αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια. Παράλληλα προκαλώντας ταλαιπωρία, ο πόνος στο γόνατο περιορίζει την κινητικότητα και την ικανότητά σας να διεκπεραιώνετε καθημερινές εργασίες όπως το περπάτημα, το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες, την είσοδο και έξοδο από το μπάνιο ή ακόμα και την τοποθέτηση των κάλτσων σας.

Ένας στους 3 ανθρώπους άνω των 45 ετών έχει οστεοαρθρίτιδα, για παράδειγμα, με αρθρώσεις που φέρουν βάρος, όπως τα γόνατα που συνήθως επηρεάζονται.

Το γόνατο είναι επίσης η πιο συχνά τραυματισμένη άρθρωση στον αθλητισμό, με πάνω από ένα εκατομμύριο ετήσιες συμμετοχές στα επείγοντα για διαστρέμματα στο γόνατο, βλάβες συνδέσμων και τραυματισμούς στις αρθρώσεις μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί επίσης να συμβεί χωρίς εμφανή σημάδια αρθρικής βλάβης στην ακτινογραφία, ή σε ιστορικό τραυματισμού ή αθλητικού τραυματισμού. Αυτός ο τύπος λειτουργικού πόνου στο γόνατο είναι γνωστός ως σύνδρομο πεταλοειδούς και θεωρείται ότι προκαλεί πόνο κάτω από το κάλυμμα του γόνατος ως αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης και συμπιεστικών δυνάμεων που σχετίζονται με τη σωματική δραστηριότητα και όχι με τραυματισμό ή βλάβη της αρθρίτιδας. Μια πρόσφατη μελέτη στις Η.Π.Α. έδειξε ότι ο πόνος του πεταλοειδούς διαγνώστηκε σε 14 άτομα που αναζητούσαν ιατρική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι πρόσφατα, οι συνήθεις θεραπείες πρώτης γραμμής για τον πόνο της αρθρίτιδας ήταν η από του στόματος παρακεταμόλη ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη. Η παρατεταμένη χρήση τους αποθαρρύνεται τώρα λόγω ανησυχιών ότι η παρακεταμόλη και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Η μακροχρόνια χρήση των μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φαρμάκων περιορίζεται επίσης από τις εντερικές παρενέργειες τους και τους κινδύνους των πεπτικών ελκών.

Αυτό έχει περιορίσει σημαντικά τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας. Οι τοπικές κρέμες και τα τζελ χρησιμοποιούνται πλέον ευρύτερα, όπως και φυσικές προσεγγίσεις όπως τα συμπληρώματα διατροφής και η μαγνητική θεραπεία για τη μείωση του πόνου και την ενίσχυση της επούλωσης.

Έχω χρησιμοποιήσει τη μαγνητική θεραπεία για πάνω από είκοσι χρόνια και βρήκα προσωπικά οφέλη από τη χρήση ενός βραχιολιού της Trion: Z που παράγει τόσο μαγνητικό πεδίο όσο και αρνητικά ιόντα.

Dr Sarah Brewer
MSC (NUTR MED), MA (CANTAB), MB, BCHIR, RNUTR, MBANT, CNHC, FRSM