ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ Αφήστε ένα σχόλιο

Η κ.Βαρβάρα Σολομωνίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από πολύ μικρή έδειξε ιδιαίτερη κλίση στον αθλητισμό και μέχρι το 1989 ήταν αθλήτρια στίβου, στο αγώνισμα δρόμου 200μ. Το 1985 εισάχθηκε με Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1989 με ειδικότητα στις Αθλητικές Ρίψεις.

– Ως φοιτήτρια συνέβαλε στη διεξαγωγή του ερευνητικού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 1-10-1988 έως 14-4-1989 με θέμα : «Μέθοδοι διδασκαλίας στη Φυσική Αγωγή : Επίδραση στην ψυχοκοινωνική και κινητική ανάπτυξη μαθητών Δημοτικού Σχολείου».

– Το 1989 παρακολούθησε την εκπαίδευση στο τμήμα φυσικοθεραπείας των σχολών Αυγερινοπούλου.

– Το 1989-1990 συνέβαλε ως υπεύθυνη στην διεξαγωγή της Πανελλήνιας ‘Ερευνας του τμήματος Εργοφυσιολογίας με θέμα «Αξιολόγηση του βιολογικού δυναμικού των Ελληνοπαίδων σχολικής ηλικίας 6-18 ετών».

– Εργάστηκε για 2 χρόνια σε αθλητικούς συλλόγους στα τμήματα «ταλέντων» αλλά τελικά έκανε επαγγελματική στροφή προς τα γυμναστήρια.

– Το 1995 κατέλαβε την 1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αεροβικής Γυμναστικής της Α.F.O εκπροσωπώντας το γυμναστήριο ANTAEUS.

– Το 1997 , όταν εγκυμονούσε, η ομάδα της κατέλαβε την 3η θέση στους ίδιους Αγώνες. Από το 1997 έως το 2007 ήταν μαζί με το σύζυγό της Παύλο Μάη ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου BODYMASTER . Μετά το θάνατό του αποχώρησε από την επιχείρηση.

– Έχει κάνει πάρα πολλές παρουσιάσεις aerobic/step shows στις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές (ΑΝΤΕΝΝΑ YouTube, ΜΕGA, STAR YouTube, THΛΕΑΣΤΥ και ΚΑΝΑΛΙ 5 YouTube YouTube).

– Συνεργάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα στο τμήμα σεμιναρίων του IAFA COLLEGE (1998-99).

– Από το 1998 άρχισε την εκπαίδευσή της στο σύστημα PILATES. Είναι MASTER TRAINER PILATES COACH KAI PHYSIOPILATES MASTER TRAINER.

– Η ομάδα AEROBIC του γυμναστηρίου BODYMASTER κατέλαβε 1η θέση στους αγώνες της διοργάνωσης ATLETICA 1999-FITNESS DAY IAFA

– Το 2000 έλαβε μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Σωματικής Διάπλασης (ΠΕΣΔ) στην κατηγορία FITNESS κι έλαβε τη 2η θέση.

– Το 2000 η ομάδα AEROBIC του γυμναστηρίου BODYMASTER κατέλαβε την 3η θέση  στους αγώνες της διοργάνωσης ATLETICA FITNESS DAY IAFA.

– Από το 2004 έως το 2009 συνεργάστηκε με την GYMNASTIKA ως εισηγήτρια σεμιναρίων.

– Δίδαξε στον επαγγελματικό κύκλο σπουδών «PILATES SCHOOL» της σχολής DEUTSCHE AEROBIC ACADEMIE   .

– Από το 1994 είναι «Personal Trainer» και «Wellness Specialist».

– Από το 1997 ασχολείται με τη γυμναστική κατά τη διάρκεια της ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ και από το 2009 με τη γυμναστική σε γυναίκες μετά από επέμβαση ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

– Είναι CERTIFIED JOHNNY G SPINNING INSTRUCTOR.

– Είναι Certified Kettlebell Teacher (Level I) IKFF

– Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και 1 DAN στο TAE KWON DO (15-12-2001).

– Το 2009 ίδρυσε το σύστημα ATHENSTRAINERS® ULTIMATE PILATES SYSTEM® και την εταιρεία ATHENSTRAINERS® την οποία και διοικεί, οργανώνει και επιβλέπει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Όσον αφορά τον τομέα του Personal Training δραστηριοποιείται σε Αθήνα,Μύκονο και Gstaad.

– Έχει οργανώσει εκπαιδεύσεις πάνω στους περισσότερους τομείς του Fitness & Wellness, που αφορούν όσους ενδιαφέρονται να γίνουν Personal Trainers ή Group Fitness Trainers.

– Έχει τα δικαιώματα εκπαίδευσης της έξυπνης πλατφόρμας T-BOW® σε Ελλάδα και Κύπρο.

– Δημιούργησε και κατοχύρωσε τα δικαιώματα του SPI TRAINING SYSTEM®, μιας ολοκληρωμένης μορφής προπόνησης για όλο το σώμα χρησιμοποιώντας εναλλακτικό εξοπλισμό (kettlebells, powerbags, power ropes, medicine balls, bodyweight, T-BOW®, agility ladder κ.α.)

– Έχει 7 ενεργά web sites:

www.athenstrainers.gr, www.fitsmilingkids.gr , www.ultimatepilatesofgreece.gr,

www.t-bow.gr , www.spi.com.gr , www.personaltraininginmykonos.gr , www.pilates4pregnants.gr.

– Είναι PILATESSTICK® TEACHER TRAINER,  καθώς επίσης η εταιρία AthensTrainers® έχει τα δικαιώματα εκπαίδευσης του PILATESSTICK® στην Ελλάδα (Διεθνης Πιστοποίηση) σε συνεργασία με την LIFE TECHNOLOGIES

– Το 2016 παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα  σύστημα Aerial Pilates®

– Η εταρεία της, AthensTrainers®,  παρέχει εκπαίδευση με διεθνή πιστοποίηση από τη YOGA ALLIANCE ( 200 hour Yoga Teacher Training Vinyasa & Hatha Yoga)

– Είναι δημιουργός του παιδικού προγράμματος «Fit Smiling Kids», το οποίο εξελίξει και προωθεί ειδικά παιδικά προγράμματα αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που λαμβάνουν χώρα σε παιδικούς σταθμούς, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, βιβλιοπωλεία, αθλητικούς ομίλους και παιδικές εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με το ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η κ.Σολομωνίδου συνεχώς εξελίσσει τις γνώσεις της, πρωτοπορεί και πιστοποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει μιας και έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υγεία των ανθρώπων που επισκέπτονται την AthensTrainers®.Ένας άνθρωπος με πραγματικά πολλές γνώσεις στο θέμα γύμναση και φυσική κατάσταση!!

Χαιρόμαστε πολύ που συνεργαζόμαστε μαζί της!!

Αφήστε μια απάντηση