Τα οφέλη της Μαγνητικής Θεραπείας στην ευεξία και την αθλητική ανάκαμψη

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η μαγνητική θεραπεία και η χρήση των αρνητικών ιόντων είναι εναλλακτικές θεραπείες ακόμα, πέρα από το να είναι λίγο «πολύ καλές για να είναι αληθινές», χρησιμοποιούνται στην επικρατούσα ιατρική με πολύτιμα αποτελέσματα.

Ο μαγνητισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο στο οποίο ορισμένα υλικά έχουν την ικανότητα να προσελκύουν ή να απωθούν το ένα το άλλο. Αυτές οι φυσικές επιδράσεις, λόγω της περιστροφής των μη συζευγμένων ηλεκτρονίων, μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα κύτταρα του σώματος για να διεγείρουν τη ροή του αίματος και την αναγέννηση των χαλασμένων ιστών. Εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα μαγνητικό περιτύλιγμα που περιέχει στατικούς μαγνήτες είναι ακόμη διαθέσιμο στο τιμολόγιο φαρμάκων NHS ως ιατρική συσκευή και μπορεί να συνταγογραφηθεί από γιατρούς για τη θεραπεία χρόνιων ελκών στα πόδια. Το 2006, υπολογίστηκε ότι η συνέχιση της χρήσης αυτής της μαγνητικής συσκευής μετά τη θεραπεία των ελκών του ποδιού θα μπορούσε να εξοικονομήσει το NHS 153,7 εκατομμύρια λίρες ετησίως βοηθώντας στην πρόληψη των υποτροπών του έλκους των ποδιών. Η μαγνητική θεραπεία κερδίζει έδαφος και στην ορθοπεδική. Τα παλμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν αποδείξει επιτυχία βοηθώντας τα κατάγματα των οστών να πλέκονται μαζί – ακόμα και εκείνα που δεν έχουν ενοποιηθεί με την κανονική φροντίδα. Αυτή η προσέγγιση έχει επίσης δείξει επιτυχία στη μείωση της φλεγμονής, οιδήματος και πόνου, και επιτάχυνση ανάκαμψης μετά από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, στον αστράγαλο, στους ώμους και στο ισχίου.

 Έχω χρησιμοποιήσει μαγνητική θεραπεία για πάνω από είκοσι χρόνια και βρήκα προσωπικά οφέλη από τη χρήση ενός βραχιολιού Trion: Z που παράγει τόσο μαγνητικό πεδίο όσο και αρνητικά ιόντα. Αν και πολλοί άνθρωποι θέλουν να υποτιμούν τη χρήση αυτών των καινοτόμων προσεγγίσεων για ευημερία, σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε για τον εαυτό σας και να διαμορφώσετε μια γνήσια άποψη χωρίς να πηδήσετε σε ένα συμπέρασμα κατευθείαν.

Dr Sarah Brewer
MSC (NUTR MED), MA (CANTAB), MB, BCHIR, RNUTR, MBANT, CNHC, FRSM